4kd113 klappad och klar

Då kom beskedet, lagom till fredagsmyset, att jag är godkänd på 4kd113 Det konst- och bildvetenskapliga fältet.

Jag skrev tidigare om inlämningsuppgiften.

Den var tuff, men tydligen gick det ganska bra. Min känsla var nog att jag skulle nog få godkänt i alla fall, och kanske att jag hade en liten chans på vg.

Och det verkar ju ha gått hem.

Några tips till dig om du pluggar på högskola eller universitet:

  1. Läs kursens beskrivning och läromål noga och förstå dem. Fråga din lärare om något är oklart. Läraren ska utgå ifrån dessa, som ofta finns i kursplanen, när de planerar kurser och framförallt när de konstruerar vilka betygsgrundande moment kursen ska ha.
  2. Läs varje uppgifts beskrivning och håll dig till den. Beroende på ämne, lärare, uppgift osv. så kan det förstås fungera på olika sätt, men min erfarenhet är att om du håller dig noga till beskrivningen är det stor chans att du inte kan få underkänt. Tänk på att läraren beskriver vad det är de letar efter när de betygssätter. På sätt och vis har du alltså facit.
  3. Använd så mycket av kurslitteraturen som möjligt. Ofta skriver läraren t.ex. att du ska använda (referera till) sex av åtta böcker (kurslitteraturen) för att kunna få väl godkänt. Uppfyll då det kravet. Men det skadar inte heller att lägga till någon källa som inte ingår i kurslitteraturen, om den är relevant förstås. Men lägg inte till en lång rad andra källor och fokusera på kurslitteraturen förstås.