Dubbelkolla dina källor

När jag läser litteratur för en uppsats så jobbar jag på ett ganska specifikt, kanske t.o.m. speciellt sätt. Det hjälper mig gå igenom mycket material ganska snabbt men också hålla ordning på mina källor.

Vi är förstås alla olika, men jag föredrar att läsa böcker och artiklar på min iPad. Ibland gör jag så att jag scannar in en bok även om jag faktiskt äger den. Jag kan tipsa om appen vFlat (finns bara för Android så vitt jag vet).

Så jag läser mycket och hyfsat snabbt, stryker över, skriver anteckningar mm. Sen när jag är klar med boken så skriver jag rent alla överstrykningar och anteckningar i ett worddokument och all dem samlar jag i en mapp. Jag är noga med att skriva upp vilken sida en text kommer ifrån så jag kan hänvisa till det senare. Allt det samlat ger sen ett bra underlag för att använda i uppsatsskrivandet.

Men det jag egentligen ville komma till är detta: dubbelkolla dina källor innan du lämnar in uppsatsen. Trippelkolla skadar inte. Det är så lätt att missa en källa, skriva fel sida eller missa något i ett citat.

Foto av Firmbee.com på Unsplash