Plugga med windowsplatta

Ett teknikinlägg igen! Jag hittade en begagnad HP Pro x2 612 g2 för en billig peng, med tangentbord, och slog till.

Det är ungefär som en iPad, fast med Windows, och ett tangentbord som ansluter, ungefär som ett fodral. Den har en lågenergi Core i5-processor, 8GB RAM, 256GB SSD, plats för simkort och man kan använda en digital penna, som med vissa iPads.

Pennan har jag beställt, men inte fått hem än, så jag får återkomma till hur den fungerar.

Men datorn är hyfsat snabb och minne och lagring räcker gott och väl, skulle jag säga. Skärmen är bra och touch fungerar utmärkt. Den är lite tyngre än många iPads och kanske inte lika lätt att hålla med händerna. Men det här är en dator som är gjord för företagsmarknaden, inte studentmarknaden, och alltså inte egentligen surfplatta.

Jag ska försöka använda den för det jag vanligtvis använder min iPad för. Läsa nyheter, surfa runt, och, framförallt, läsa PDFer.

Kul att prova något nytt (även om det är gammalt). Jag återkommer!