Slutspurten – på riktigt

Mitt förra inlägg kallade jag slutspurten men nu är det slutspurt på riktigt. Igår skickade jag in den senaste versionen till min handledare och den slutgiltiga ska vara inne nästa måndag. Det är tur att jag tog ledigt från jobbet hela veckan.

Jag måste ändå tillstå att det går ganska bra trots att det går trögt och långsamt. Jag sitter framför datorn, tänker länge, skriver lite, tänker igen, kör fast, backar tillbaka, läser lite, får nya idéer, försöker att inte springa på alla bollar, skriv lite igen, fixa småsaker osv.

Så går det runt och runt liksom, men överlag så går det framåt. Analysen är klar, inledningen omskriven, teori och metod har jag filat lite på, och nu skriver jag i huvudsak på diskussionen. Den är svår och jag går hela tiden tillbaka och läser analysen för att komma framåt. Men jag får ju vara lite friare i diskussionen och tycker ändå att det jag kommit fram till är ganska bra, om än inte revolutionerande på något sätt.

En sak jag är noga med är att hela tiden titta på syfte och frågeställningar och se till att i diskussionen svara på dessa. Det är så lätt att vandra iväg och skriva om annat, men det jag ska göra är att svara på frågeställningarna. Jag har ju jobbat lite baklänges och gjort analysen först, sen bestämt syfte och frågeställningar. Vi får väl se om det ger utslag när uppsatsen bedöms eller inte.

Nu jobbar jag vidare för att bli klar. Klar blir jag nog, sen om det är bra nog för att uppsatsen släpps fram till opposition får vi se. Jag hoppas dock verkligen det.

Photo by Usman Yousaf on Unsplash