Tankar om 2022 och 2023

Då är 2022 nästa över. Tid att fundera lite på året som varit, studiemässigt i alla fall.

Jag har läst klart fem kurser, alltså 37,5 poäng. Ok, egentligen är en kurs inte klar än, men jag räknar med att skriva klart nu i dagarna och borde kunna få godkänt i alla fall.

Så ett bra år alltså. Jag klarade att jobba heltid och studera halvtid. En kurs var en sommarkurs så där fanns lite lättnad med jobbet (även om det inte blev mycket semester i år främst på grund av valet).

Större än att ha klarat av mina kurser är dock att jag sökte och kom in på masterprogrammet och jag har nu läst en termin på det. Om du följer den här bloggen vet du nog vid det här laget att mitt fokus är masteruppsats vårterminen 2024. Kurserna fram till dess är en transportsträcka jag vill klara av.

Ser jag fram emot 2023 ser det ganska mycket ut som 2022. I vår har jag två kurser på programmet: Design och hantverk samt Konstvärldar. Sen hoppas jag det blir någon sommarkurs också.

I höst blir det programkursen Fördjupningsstudier i konst- och bildvetenskaplig litteratur 15hp och sen två valfria kurser. Om jag kan tillgodoräkna mig någon av de kurser jag redan läst som de valfria kan jag alltså hålla mig till den enda kursen. Vi får se hur det går.

Vid sidan av kurserna fortsätter jag förstås arbetet med masteruppsatsen. Läsa, beställa böcker och artiklar, renskriva anteckningar, rinse and repeat. Allt för att kunna vara så beredd som möjligt våren 2024.

Värt att nämna är också att jag dragit ned på saker jag är engagerad i. T.ex. lämnar jag inom kort Hemvärnet, men jag avser också dra mig ur andra saker. Det handlar om personliga omständigheter som jag kanske kan gå in på en annan gång, men även att jag vill få mer tid att lägga på studierna. Nu när jag närmar mig mastern vill jag göra ett så bra jobb jag kan för att nå bra resultat, oavsett om det blir vidare studier efter master eller inte.

Gott nytt år till er alla!

Publicerat den
Kategoriserat som Studier