Vårterminen över!

Det blev klart för ungefär en vecka sedan att jag fick VG för Visuell kultur. Det var länge sedan jag var så glad att få klart en kurs. En kombination av att den gick på heltid och att det var väldigt mycket att läsa gjorde det tufft att hänga med.

Den examinerande uppgiften var att skriva ca 15 sidor om kursens centrala teman. Det jag fick ihop var jag inte alls nöjd med och var helt inställd på att kanske få G men troligare ett U och komplettering. Men så kom ett VG i stället. Mycket glädjande!

Tyvärr kom jag inte in på sommarkursen Diskursanalys (samma som förra året). Däremot kom jag in på Reklamens retorik så jag ser fram emot att den börjar. Vet inte om den kan räknas in i någon framtida examen, men tänker det låter intressant så det blir nog bra.

Sen har jag som jag skrivit tidigare sökt masterprogram till hösten. Jag har börjat fuska lite innan jag ens vet om jag kommer in och samlat på mig kurslitteratur för höstens kurser.

Man ska inte ta ut något i förskott, men jag ser verkligen fram emot att komma in på programmet och läsa fram till master, även om det tar längre än programmets två år.

Vad gäller framtida uppsatsämnen har jag snöat in mig på anarkism och konst i Frankrike i slutet av 1800-talet. Ivan Aguéli var enligt egen utsaga anarkist och satt fängslad i runt sex månader innan han var del av rättegången Procès des trente i vilken han blev frikänd. Det finns inte mycket skrivet om Aguéli som anarkist och om det påverkade hans konst. Men jag tänker att någonstans där finns ett uppsatsämne. För att undersöka det vidare försöker jag nu läsa så mycket litteratur jag hittar om just kopplingen anarkism och konst under den tidsperioden. Återstår att se vad det kan bli av det.

Och när Visuell kultur nu är klar så kan jag summera läsåret med att jag tog 30 hp avancerad nivå. Mycket nöjd med det.